Yatay / Dikey Geçiş Programı

Yatay Geçiş

Kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş için, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslara uygun olarak; Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili koşullarını sağlayarak Öğrenci Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan öğrenci kabul şartlarını karşılamak gerekir. Detaylı bilgi için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

• Üniversitelerarası Geçiş (Kurum Dışı Yatay Geçiş)

Öğrencilerin Türkiye’de veya yurtdışında bulunan herhangi bir üniversiteden Hacettepe Üniversitesi’ne geçişi sağlar. Türkiye’de bulunan bir üniversiteden kurumumuza geçiş yapmak isteyen öğrenciler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sayfasında yayımlanan tarihler arasında Hacettepe Üniversitesi’ne başvuru yaparak kurumumuza geçiş yapabilmektedir.

• Üniversite İçi Geçiş (Kurum İçi Yatay Geçiş)

Kurum içi yatay geçiş: Hacettepe Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan öğrenciler Fakülteler ve/veya bölümler arası geçiş yapılabilir. Bunun için öğrencilerin her yıl Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sayfasında yayımlanan tarihler arasında belirtilen kontenjanlar için başvuru yapması gerekmektedir.

Hacettepe Üniversitesi Lisans Programları Yatay Geçiş Koşulları ve Değerlendirme Esasları

Dikey Geçiş

Bölümümüze dikey geçişle gelebilmek için ÖSYM tarafından düzenlenen  Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girilmiş olması gereklidir. DGS ile ilgili başvuru koşul ve tarihleri için ÖSYM sayfasındaki duyuruları takip ederek ilgili kılavuzları inceleyiniz.

Bölüm Yatay Geçiş Koordinatörü

Öğr. Gör. Dr. Gamze YORGANCIOĞLU TARCAN